Advertisements

Posts Tagged ‘ Layout ’

The Japanese Shell Villa.


Shell House Villa is located in the Karuizawa region of Kitasaku, Nagano, Japan. Designed by architecture firm ARTechnic, the concrete villa with a large oval shell shaped structure is built in the middle of the forest.  The structure appears to float above the ground like a spacecraft, with trees growing around it, harmonizing the villa into the landscape.

This 329 square meter (3,541 sq. ft.) house has a central control system that enables all mechanical and electrical equipments to be managed by three buttons. A custom made floor-heating system minimizes the use of heat energy.  Check out the blueprints up top, and more photos of this fantastical villa down below.

Advertisements

Apartment in Stockholm Encapsulating A Glass-Walled Bedroom


interior-modern-apartment apartment-Swedish-design ideas-modern-apartment modern-apartment-2 modern-apartment-6 modern-apartment-8

This small apartment in Stockhom, Sweden impressed us with its original layout and stylish decorating scheme. Discovered by Freshome on Svensk Fastighets, the 34 square-meter crib displays comfortable living spaces with a powerful aesthetic appeal. The first interior you are likely to observe upon entering this apartment is the bedroom, creatively separated from the rest of the project through glass walls. Pebbles under the bed, a giant mirror and framed graphics contribute to the Scandinavian personality of this space. A series of accent items such as the coffee table, the candles or the fireplace give the apartment a mixed ambiance, a touch of rusticity and  traditionalism, connecting the crib with the historic character of the building. The living zone, kitchen and dining table are organized in an open layout. And when it comes to Scandinavian apartments, an irresistible terrace is a must. In this case, the small balcony extends living spaces, creating a charming venue for having coffee and breakfast during warm summer mornings.

modern-apartment-10 modern-apartment-13 modern-apartment-141 modern-apartment-9

This Oceanside Home Will Blow Your Mind.


4-Villa-Sow-in-Dakar-by-SAOTA 7-Villa-Sow-in-Dakar-by-SAOTA 6-Villa-Sow-in-Dakar-by-SAOTA 3-Villa-Sow-in-Dakar-by-SAOTA-910x910

The Villa Sow House is another dream home designed by Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects (SAOTA), a Cape Town-based studio. This two-story contemporary residence is a plush, luxurious home and is located in on a cliff-top in Dakar, Senegal.  The exterior of the home exudes contemporary architecture; the sleek, luxury finish of the shining silver material being accentuated through artificial lighting. An incredibly vast swimming pool grabs the focal point of the exterior however, with relaxation, spaciousness and privacy all being combined to create a lavish haven with a terrace/garden-like area. The artificial grass, palm trees and boulder are utilized to generate a feel of modern Eden.

4-Villa-Sow-in-Dakar-by-SAOTA-1 8-Villa-Sow-in-Dakar-by-SAOTA 2-Villa-Sow-in-Dakar-by-SAOTA 1-Villa-Sow-in-Dakar-by-SAOTA

The interior of the house continues the luxurious trend. Spaciousness is key in all of the rooms, with a huge main living space perfect for privacy or sociability – whatever the client desires. A balcony-like space features, overviewing the swimming pool terrace area and generating an excellent view of the beautiful African scenery, offering panoramic views of the Atlantic Ocean. The kitchen is a brilliant, efficient size also. A main feature in the house is the spiral staircase, clad in stainless steel.  This sophisticated, luxurious residence combines lavish living, spacious areas and panoramic views to create a beautiful, contemporary home.

-via Adelto

10-Villa-Sow-in-Dakar-by-SAOTA 9-Villa-Sow-in-Dakar-by-SAOTA 5-Villa-Sow-in-Dakar-by-SAOTA

The Smallest Loft, With The Biggest Space.


 

Specht-Harpman-Micro-Loft-2-renderSpecht-Harpman-Micro-Loft-1Specht-Harpman-Micro-Loft-10-BedSpecht-Harpman-Micro-Loft-3-bath

Specht Harpman Architects are the masterminds behind the renovation of this 425ft² (apprx 40m²) micro loft.  The layout, is done in such a creative way that one wouldn’t know it was small.  Check the method.

Specht-Harpman-Micro-Loft-5-KitchenSpecht-Harpman-Micro-Loft-6-CabinetsSpecht-Harpman-Micro-Loft-7-CabinetsSpecht-Harpman-Micro-Loft-8-BedSpecht-Harpman-Micro-Loft-4-Kitchen

From Scribbles To Furniture.


DaigoFukawaRoughSketchProducts14 DaigoFukawaRoughSketchProducts13-1 DaigoFukawaRoughSketchProducts11 DaigoFukawaRoughSketchProducts10 DaigoFukawaRoughSketchProducts13 DaigoFukawaRoughSketchProducts7At first glance, you might think these scenes are just rough line drawings along a wall. However, upon closer inspection, it quickly becomes clear that each “illustration” is actually formed out of purposefully arranged wire. Entitled Rough Sketch Products, the series of unique pieces was developed by Tokyo University of the Arts student Daigo Fukawa for his 2013 senior thesis exhibition.  When seated upon the scribbles that compose the bench and the variety of chairs, it looks as if visitors are caught in the middle of a drawing that hasn’t quite been finished. The creations offer a world of imagination that instills a sense of playfulness in those who sit upon it. The functional 3D sketches are an amazing take on furniture design and would certainly add a touch of whimsy to any room.

DaigoFukawaRoughSketchProducts1 DaigoFukawaRoughSketchProducts2 DaigoFukawaRoughSketchProducts3 DaigoFukawaRoughSketchProducts4 DaigoFukawaRoughSketchProducts5 DaigoFukawaRoughSketchProducts6

Visually Stunning Store Concept In Shenzhen, China


Shanghai-based interior designers and architects Coordination Asia have completed a new breed of telecom stores named AER for AISIDI, one of China’s leading resellers of mobile and digital products and services. AER is a retail brand that offers customized mobile services in a playful, cool and customer-focused environment. The architects took on branding as well as VI and store design for AER. The first AER store has now opened in Shenzhen and new stores are planned to open China-wide soon.

Inspired by the growing importance of mobile Internet use in daily life in China, the firm created an out-of-the-box brand that turns the act of purchasing a mobile product into an active and fun experience. AER is based on a great understanding of mobile lifestyle, in which mobile devices keep you connected, entertained and updated through a variety of online and offline apps. The store layout of the commercial property has been designed as an interactive environment that caters to the needs of different target-customers: Trendy, Lifestyle and Tech Savvy. Products are thematically presented in combination with related accessories, apps and carriers on custom-made presentation tables with ‘serving trays’. Following a black runway from the entrance, customers find the App Bar where they can try out mobile apps on a large interactive screen. Painted pegboards are used to cover the walls of the store. This allows display shelves to be hung freely within the whole space and to be changed location at all times. The whole interior is flexible, so that changes in layout can be made quick and easily. The interior designers have created a concept that fits perfectly for the needs of mobile-minded customers, who are used-to ‘click and play’ and never want to be bored. The ever-changing store concept of AER will keep customers coming back, providing them with an exciting and new experience every time.

The ‘Glass House’.


Glass House by Nico Van Der Meulen Architects:  The house is situated on a 4000 sq.m site, with a total floor area of 2500sq.m. The owner requested a modern, glamorous, open plan, light-filled house with views from all rooms into the garden.  The shape on the south side is a half circle, forming a horseshoe on the north side. Approaching the house form the gate the driveway is elevated to allow glimpses thru’ the house to the garden and raised water feature on the other side of the house.

The Porte Cochere is a suspended glass and stainless steel structure, with view into the house and a stainless steel and glass staircase, suspended over a heated pond, (which in summer acts as a temperature stabilizer, and in winter as a giant heater) with a circular, raised glass water feature in the background, framed by a beam two stories high.  To the right is a small sunken formal lounge, and to the left a timber-clad lift tower. The dining room is raised a couple of steps above the family room. The window to the dining room is a 6m high curved glass enclosure, where each sheet of glass leans over further than the previous sheet, with glass fins holding it in position.

The frameless glass folding doors starts at the dining room, and stretches for nearly 70m around the dining room, family room, lanai, indoor pool and gym.  The family room is partially double volume, flowing seamlessly into the lanai and heated indoor pool, with a bar, pizza oven, gas and wood braai.  The kitchen leads off the family room and dining room, with a pair of automatic, frameless sandblasted doors leading from the dining room to the kitchen. A breakfast area and playroom are adjacent to the kitchen, allowing the younger kids to be supervised from the kitchen and family room, and allowing direct access to the bar and barbeque area from the kitchen.

An atrium between the family room and the kitchen allows the family to ventilate and cool the house naturally, without compromising their security, while a roller shutter door drops down automatically when the alarm is activated, cutting the top floor off from the ground floor.  The walls to the family room and bar is clad with marble strips, with glass inlays and LED strip lights.  You can jump from the main bedroom into the pool, swim to the gym, swim back and use the steel spiral staircase to go back to the main bedroom , or tip a tipsy friend into the pool from his barstool.

The lanai opens up totally to the outdoor pool with a deck, spilling into a kid’s splash pool at the bottom.  A basement under the house have parking for about 12 cars, with a view into the pool, and a top-lit art gallery which forms the passage between the garages and the lift.  A feature wall opposite the living areas is clad in stone from Jerusalem, with a tree aloe growing in front of it. The stone comes from buildings hundreds of years old, being demolished in Israel to make space for development. The same stone is used in the dining room, flowing thru’ the glass wall to the outside.

The study is a glass box at the top of the staircase, with a view over the pools at the bottom. A large playroom is situated next to it, with an intimate home theater and kitchenette, leading to a large balcony with a shaded porch. The main bedroom on the other side of the hall is reached via a gallery looking down into the dining room and out to the garden.  The main suite has a small lounge and built-in kitchenette, with a drop-down screen and projector built into the bulkhead.

The main bathroom is a study in glass and transparency: The North and east walls are glass and slides open, even if privacy is required, the doors can be left open and the automatic blinds can be lowered, still allowing views and ventilation, but looking translucent from outside.  A large balcony off the main bedroom is partially covered, granting respite from the summer sun, or allowing all fresco early morning coffee or late afternoon drinks, while a staircase to the roof allows views over the surrounding suburb and towards Midrand.

The double volume glass enclosure over the pool can be opened from the balcony outside the children’s bedrooms, allowing a cooling updraft over the pool.  From another balcony the door overlooking the double volume in the family room can be opened, again resulting in a cooling chimney effect to the living areas.

Advertisements
Advertisements