Posts Tagged ‘ Exterior ’

“The Entourage” Cadillac.


Cadillac-Ciel-concept-Entourage-trailer-1024x576

Since getting my first look at the Entourage movie a few weeks ago (a review of which you can find right here), I’ve been asked consistently about the Cadillac in the film’s trailer.  The Cadillac Ciel, started out as a concept in 2011, but still screams ‘car of the future’.  Check out some more about this amazing vehicle.

cadillac-ciel-concept2Ciel (the French word for sky) is what inspired this noteworthy vehicle.  Driving California’s Highway 1 in an open car while the sun sets is the type of journey the Ciel team envisioned during its design. The Ciel’s doors are hinged at the rear to reveal a sweeping view of the dramatic interior, accented with nickel-plated trim, exquisite Italian Olive wood and soft leather. Cadillac’s heritage of advanced technology is evident everywhere you look, beginning with the Ciel’s bold LED headlamps and tail lights.

Cadillac-Ciel-Concept-Wallpaper-i01-1024

Simplicity, authenticity and spaciousness were the guiding principles when it came to developing the interior. Seats wrapped in glove-soft leather feature sloping bolsters that allow passengers to slide into them more comfortably. But perhaps the defining element is the incorporation of Italian Olive wood trim throughout. This special wood is a premium yet sustainable material, and in the Ciel came from a single, fallen tree, painstakingly prepared and specially cut.

Cadillac-Ciel_Concept_2011_800x600_wallpaper_012014-Cadillac-Ciel-Convertible-PriceCadillac-Ciel_Concept_2011_800x600_wallpaper_06Advanced technology highlights the Ciel interior. Transparent gauges are framed within a brushed-aluminum housing that has the intricate depth of a high-quality chronograph. A “floating” center console that runs from the front to the back features hidden connectivity portals for each passenger, allowing each to make dinner reservations, check the weather, or even upload photos of the journey via social media. Additional technology includes inductive charging and Bluetooth connectivity. The final touches? Heated and cooled seats, a drawer containing sun lotion, sun glasses and towels, and aromatherapy that is controlled from the rear armrest.

Cadillac-Ciel_Concept_2011_800x600_wallpaper_09

Batman: Arkham Knight | Reveal Game Trailer


batman_arkham_knight-2479561

Batman: Arkham Knight is the next entry in the Arkham series and marks the return of original developer Rocksteady to the franchise, after spending three years working on the new title. As opposed to quite a few 2014 titles, Arkham Knight isn’t a cross-gen game, as it will only appear on the PS4 and Xbox One, not on the PS3 or Xbox 360 consoles. This is largely because Rocksteady considered that a cross-gen game would mean making sacrifices for the PS4 or Xbox One editions in terms of quality or performance, in order to keep things as balanced as possible. As such, it decided to completely focus on the new machines and to make sure that the game is taking advantage of their power, according to Rocksteady’s Sefton Hill, who detailed this strategy in the latest issue of GameInformer, via CVG. In order to highlight just how Arkham Knight uses the power of the new consoles, Rocksteady confirmed that it still employs its highly modified Unreal Engine framework but supports an open world that’s five times bigger than Arkham City. There are also no actual loading screens when switching from interior to exterior locations, and there are three or four times as many thugs present on the game’s streets.

Doctor Who Series 7 Artwork


bec8fa89df670f60fe582dab48c8cb45 268f400546a3cc06768351ff7632f571 4dfd070792c7496c8aebd442e282f719 7e90d1f3a63b17a1b5879670339812a8 61d50cfc4335447a72998c743157a638 06e6540e86bf7e70f0288603584e5ee4 8d698a97ecf9772b1d3270b7be296c1f c10102b8386fb1fd67a4e3c70bd9e514 46bf42811f90833e5fbbdd049d82dc3e dd3a22a6822957f8b52e4c18a7c01ebd a5ae7e9b2354cc64237b33b746c937fd

Check out these stunning images of poster artwork for the Doctor’s latest adventures. For people who do not follow the show, Doctor Who is a British science-fiction television program produced by the BBC. The program depicts the adventures of the Doctor, a Time Lord—a time-travelling humanoid alien. He explores the universe in his TARDIS, a sentient time-travelling space ship. Its exterior appears as a blue British police box, which was a common sight in Britain in 1963 when the series first aired. Along with a succession of companions, the Doctor faces a variety of foes while working to save civilisations, help ordinary people, and right wrongs.

6b2bcfcf9f755e3642a628958c60ba1b a50095a06e962a6baf37463a39c1da9b ad42f159bf1df3ed9ed8763952f79a33 4b05779b6df7c06760832e1158d24fd1 94a735926cca06ed687915c2724326e2

Heydar Aliyev Center by Zaha Hadid Architects


01 02 03 04 05 07

Zaha Hadid Architects have designed the Heydar Aliyev Center in Baku, Azerbaijan. The Heydar Aliyev Center hosts a variety of cultural programs, its design is a departure from the rigid and often monumental architecture of the former Soviet Union that is so prevalent in Baku, aspiring instead to express the sensibilities and diversity of Azeri culture. The Center’s design establishes a continuous, fluid relationship between its surrounding plaza and the building’s interior. The plaza, as the ground surface, accessible to all, rises to envelop an equally public interior and define a sequence of event spaces within. Undulations, folds, and inflections modify this surface to create an architectural landscape that performs a multitude of functions: welcoming, embracing, and directing visitors throughout the center; blurring the conventional differentiation between architecture and landscape, interior and exterior. Fluidity in architecture is not new to the region. The continuous calligraphic scripts and patterning of historical Islamic architecture flow from carpets to walls, walls to ceilings, ceilings to domes; establishing seamless relationships and blurring distinctions between architectural elements and the ground they inhabit. The Center’s design relates to this historical understanding of architecture, not through the use of mimicry or a limiting adherence to the iconography of the past, but with a firmly contemporary interpretation.

12 21 23 22 24 28 30 29 08

Arctia Shipping’s Floating HQ


arctia_hq_02 arctia_hq_03

Finnish icebreaker company Arctia Shipping have unveiled their brand new floating headquarters located in the Helsinki harbor. Designed by K2S Architects, the 10,000 sq ft space mimics the icebreakingships their business revolves around, using a cold and stark exterior with a warm wooden interior. According to the architects, the decision to have a floating office was based on Arctia’s need to have their team as close to its ships as possible. It also allowed the KS2 to work from a blank canvas without the need to clear land or impact the surrounding landscape. Speaking to Gizmag, K2S architect Mikko Summanen said: “There was not enough space on ground and this solution also allows the company to move the office building into another location if necessary. The whole structure was built in the dock yards in controlled climate conditions, which is a great benefit in a Nordic climate.”

arctia_hq_00

The Fish House


FISH-1 FISH-5 FISH-11 FISH-12 FISH-2

Guz Architects have created a tropical bungalow perfect for it’s location in Singapore called The Fish House. The modern home is designed to encourage natural ventilation, to do this the team of architects set out to create large open spaces, and glass walls that open up into functional outdoor activity areas. Guz explained that their main goal was to create a home with seamless integration of the surrounding nature. This was accomplished through the pond-like pool and by creating great views of the water and vegetation.

FISH-9 FISH-8 e3a36160 FISH-6

outdoor

Luxury Cruise Airship “Aether” Concept


01 02 03

Based on an airship platform, the “Aether” cruise experience by UK-based designer Mac Byers allows guests to experience a wider range of destinations in a shorter time, all the while enjoying some of the greatest views imaginable. The exterior of the vehicle is conceived to look unlike any airship ever produced – removing notions of danger, like the hindenburg disaster in 1937 . The concept visually communicates a new generation airship that is not only safe but clean, influenced by the thunderbird 2, star wars and the NASA space shuttle. Drawing reference from suspension bridge cables, the lobby integrates structural cords for details like stairways and tables. The interior space has been designed to be as open as possible – encouraging social interaction and providing a communal gathering place for users to meet.

04 05 06 07 08 09 10

Aston Martin Launches Volante Convertible


Aston-Martin-Vanquish-Volante 2014-aston-martin-vanquish-volante Aston-Martin-Vanquish-Volante-interior Aston-Martin-Vanquish-Volante-blue Aston-Martin-Vanquish-Volante-back

Aston Martin unveils the Vanquish Volante – a stunning new luxury sports car that brings the thrill of open top motoring to the super GT class.

thrill

Boca do Lodo


diamond-and-pixel-cabinet_bonjourlife-com

Boca do Lodo unveils new Diamond Sideboard and Pixel Cabinet for 2013 collection. The design of Diamond Sideboard is recreated in a special edition, representing amethyst diamond on its exterior and three sculptured doors with a gold leaf interior. The pixel cabinet is crafted in different shades and is made of 1664 anodized aluminum triangles all over. The Pixel has four drawers in the bottom partitioned by a polished acrylic panel.

Luxury Villa Costa d’en Blanes With Sea Views, Mallorca


Contemporary-Property-Design-Mallorca-08 Contemporary-Property-Design-Mallorca-15 Contemporary-Property-Design-Mallorca-16 Contemporary-Property-Design-Mallorca-01 Contemporary-Property-Design-Mallorca-18

This beautiful home Villa Costa d’en Blanes is a contemporary property that comes with five bedrooms and four luxurious bathrooms. The stunning home can be found on the Mediterranean island of Mallorca. A very modern villa with excellent sea views enjoying absolute privacy in Costa d’en Blanes, Calvia.  The main floor, accessed via an illuminated panoramic glass elevator or staircase, comprises an open kitchen, spacious dining room, living area with fireplace, bathroom and the illuminated infinity swimming pool area and terrace.  Upstairs there are three bedrooms, the master en-suite and two sharing a further bathroom.  At ground level there is a separate apartment with individual outside access meanwhile the semi-basement has a gymnasium, storage room with the basement having garaging for up to four cars.

Contemporary-Property-Design-Mallorca-14

The luxury Spanish home also comes with additional features such as underfloor heating and an interior and exterior audiovisual system.  The luxury home is in a very tranquil area with resident-only access.  The smart marina of Puerto Portals is just at the foot of the hill, a few minutes.

Contemporary-Property-Design-Mallorca-02 Contemporary-Property-Design-Mallorca-03 Contemporary-Property-Design-Mallorca-04-910x910 Contemporary-Property-Design-Mallorca-05 Contemporary-Property-Design-Mallorca-07 Contemporary-Property-Design-Mallorca-12 Contemporary-Property-Design-Mallorca-13 Contemporary-Property-Design-Mallorca-14

Dolce And Gabbana X Grado Mahogany Headphones


DS2012-Mahogany-Headphones-Bonjourlife.com-1DS2012-Mahogany-Headphones-Bonjourlife.com-2

DS2012 Mahogany Headphones is where style and quality meets at perfect place. Most of times we compromise with the design or the sound quality, that’s the reason Dolce and Gabbana chosed to design such a perfect headphone in collaboration with the industry leader Grado Labs. DS2012 is the one precious headphone that has been handmade all around from its interior to exterior.

DS2012-Mahogany-Headphones-Bonjourlife.com_

Designer House With Infinite Sea Views, Spain


Picture 12

This awe-inspiring property is nestled amongst the cliffs of one of the most beautiful parts of the Costa Brava, Spain’s “Wild Coast”. Located in a small and private residential area, this magnificent property offers endless and spectacular views over the sea and picturesque golden sandy bays. The residential area where this stunning property is located is private and consists of a total of approximately 30 houses, providing a comforting sense of tranquillity. Charming scenery surrounds the mansion, the infinite Mediterranean sea takes a prominent role in the setting, and will always surprise the ones who contemplate it.

Picture 13

The luxury Spanish property meets the highest standards and offers many exclusive and original features. A panoramic lift ascends from the large garage to the various levels of the property. Beside the stunning designed main house there are outbuildings that offer a guest apartment with large terraces, an additional en-suite bedroom and a gorgeous chill-out area that opens out onto the beautiful garden with its spectacular heated infinity pool, all within the beautiful setting of the Mediterranean. The main house consists of a stunning lounge with panoramic sea views, a modern kitchen, two bedrooms and a fabulous master suite with its own dressing room and an incredible scenic window that opens to the Mediterranean. The exterior of this luxury Spanish property is truly spectacular, with the panoramic sea views it offers from any point of the house. The infinity swimming pool completes the gorgeous setting. This luxury mansion has some exquisite designer elements such as the office suspended over the sea; the unique coves on the beach, one of them transformed into a chill-out area; a beautiful wine cellar or the open air cinema screen on one of the main house’s walls.

Picture 16Picture 18Picture 17Picture 19Picture 14Picture 20Picture 21Picture 22

Oberoi Udaivilas Hotel in Udaipur, India


Oberoi Udaivilas_BonjourLife.com1

The Oberoi Udaivilas in Udaipur is designed as a traditional Indian palace with all royal and romantic look. Featuring semi-open rooms with balconies and private swimming pools.

Oberoi Udaivilas_BonjourLife.com4Oberoi Udaivilas_BonjourLife.com5Oberoi Udaivilas_BonjourLife.com3Oberoi Udaivilas_BonjourLife.com2

Gorki House in Moscow


Gorki House was designed by Atrium and is integrated in a beautiful natural environment atop of a hill west of Moscow. The architects were commissioned to design a contemporary residence for a young couple and their kid, while maintaining a good relationship with the surrounding pine forest landscape. The building features generous windows and a large number of terraces which make it connect well with the outdoors. Its shape is highly original, consisting of a clever and appealing game of volumes which seem to gradually unfold. According to Arch Daily, the interior design follows the “patterns” of the exterior, as “public zones flow into private areas and vice-versa”. The rooms are airy and spacious, featuring contemporary furniture arrangements and inspiring decorative details.

The University of New South Wales Law Building.


The Faculty of Law building is a new addition to the University of New South Wales’ Kensington campus and delivers a new and innovative learning and research facility for the University’s Faculty of Law and Taxation. Located on a high profile site on University Mall, the new 11,500 sqm four level building reflects the pedagogical model of this School of Law and through its form contributes to the urban definition of the landscaped Mall space. The building has been designed as a low rise structure to promote maximum interactivity between occupants in the building – staff, students and visitors. The building also provides strong connections back to the broader campus and to the public realm beyond.Light filled atria spaces, open staircases and landscaped courtyard spaces enhance this visual interconnectivity, providing a high amenity work and study environment for Law and University users.

A Somosaguas House By A-cero.


From the first moment the house clearly shows its intentions, and risky stylized forms, thanks to a subtle handling of curves that match harmoniously with their natural context without sacrificing a distinctly modern look. Horizontal lines dominate volumes, which are superimposed in layers, from a partially visible basement, forming layers that appear to emerge naturally from the ground.

The lines outside and inside of the house are trying to produce sculptural volumes, in fact A-Cero architecture is largely inspired by the great sculptures of contemporary artists like Richard Serra and David Nash and land art. Art and Architecture have gone hand in hand in this and all their projects.

On the ground floor, the main lobby is highlighted, situated beneath a curved canopy that adds a great deal of space, from where the rest of the house spreads out; the living room, dining room, master bedroom suite including a closet and bathroom, gymnasium, indoor pool, kitchen and office.

On the second floor lies a painting studio in a long and curved deck, enjoying excellent natural light and views over the surroundings. The basement floor is dedicated to leisure and health, and welcomes the following areas: Txoko, game room, locker rooms for the outdoor pool, massage room, theater, wine cellar, gym, storage area and the service and facilities for the entire dwelling.

In the treatment of the garden, A-Cero wanted to achieve a connectivity between the inside and outside of the home in spite of the slope that exists between the street access and lake. They solved the problem using descending lateral landings of slate gravel leading from the enormous terrace of teh first floor to the garden.

The ground floor or basement of the house has direct access from each room of that floor.  Both the ground floor terrace and the pool deck are of the same material as the floor inside the house, (techlam) in white, very good material for both interior and exterior use. This will ensure continuity between indoors and outdoors.

The landscaping, designed by A-Cero, is clearly Japanese-inspired, as shown by the abundance of large bonsais and different species of flowering trees and bojs.  Also, large ornamental rocks bought from Galicia were carefully placed. The large curved swimming pool (400 sq m/ 4,300 sq ft), is covered with a dark gray liner (PVC laminate slip). The pool features the “disappearing edge” and this effect achieves a continuity between the pool and lake.  In the middle of the pool is placed a sculpture of orthogonal forms that seems to float on the water’s surface. This is a sculpture by Austrian sculptor Ernesto Knorr and is made of cut steel.”