Posts Tagged ‘ Bangkok ’

Celebrity Oil Paintings.


79eaef7583966a0f859c167dcbaa913b
This collection of detailed oil paintings comes from the artist only known as “Hans”.  Hans hails from Bangkok, Thailand, and has an affinity for turning existing photos of celebrity faces, into custom portraits.  Check out some of his collection below.
949471c417a479f65aca4585f77a6e74269ff8c5a752e2308aca461e6174796c8d4212d526ff731c993e8c448d8d322df915a3dcacd4d7b7d882a2ff2073f032644b542c887d270c191264659b2d40ae12258f8e7dfa29afa5d29d49f4de86cb0f75b15e13850b319304516c547cc1bb0d3bc3f7c9d4f03d2d0cc5f97f3ef3983558612e2b78d97cc91a1278ae1056a0adbf003b557e4616cfbcdff0308120a1765b45abe2d7e47ea26a62be50627806

Ritz-Carlton Residences in Bangkok


ritzcarlton_bangkok_00

When completed in early 2014, the Ritz-Carlton Residences in Bangkok will stand at over 1,000 ft tall, becoming Thailand’s tallest and most expensive building. Located near the Chongnonsi BTS station between Silom and Sathorn Roads, the building will include 200 residences as well as an outdoor landscaped public plaza, upscale retail center, 24-hour marketplace and a boutique hotel with 150 rooms and a multi-level roof-top bar and restaurant.

ritzcarlton_bangkok_03 ritzcarlton_bangkok_02

Simpsons Chair Set By 56th Studio.


56th Studio, a multidisciplinary design studio in Bangkok, made chairs in the images of four characters from The Simpsons.

Contemporary Latitude 12 Property, Thailand


Bangkok-based design practice VaSLab Architecture has completed the Latitude 12 project. Completed in 2011, the contemporary residential property can be found on Cha-am beach, Petchaburi, Thailand. According to the architects: “The contemporary Thai property is a multi-residential project, is inspired from the kinetic forces seen at its site; wind flow, pine trees, waves, sand dune, and water sport activities. Its architectural form and space is designed to interact with its dynamic context. The folding planes; floors, walls, and roofs, are applied throughout the building in which these elements not only tone-down its three-storey structure’s scale but also make the living space flow inside out. The free plans of three levels are interconnected dynamically by the use of split-level ramps, a series of stairs and walkways. They also create the flux between living, resting, and service spaces. The cantilevered living, dining, lap pool, master bedroom, bedroom one, and roof terrace are designed to face the maximum sea view. Whereas bedroom two and reading room located at the back, are faced with vertical garden and vast forest neighbor.

 

Bangkok University Is Branding Itself As A Creative University.


Bangkok University has been branding itself as a Creative University during the past few years. One method they have chosen to do this is to re-imagine and re-allocate the space so that the students will want to spend time on the campus, not just studying but enjoying themselves.  As before the university retained Bangkok’s Supermachine Studio, led by Pitupong (Jack) Chaowakul, to create the Student Lounge (formerly allocated for teachers) at the Rangsit Campus, located north of Bangkok.  The new configuration for the lounge was completed in March and includes about 1,000 square meters (about 10,764 square feet) combined on the ground floor and mezzanine.  The ground floor area is designed as a flexible hang-out space that can be reconfigured for studying alone or in groups, resting, meetings and so on, using the porous, mobile “ribs” as walls.  The mezzanine level is a fun and games zone. It includes a pink polka-dotted Karaoke hut, teetering off the “cliff” and about to fall off onto the reading cave below. Students sitting on the massive modular sofa in the reading cave can clearly see their fellow students performing in the Karaoke hut.

The game zone includes a huge pool table with mobile holes, a giant dart board where no-one can miss the bulls-eye, a music rehearsal room that is like a little house with one wall hinging open, plus a gossip corner and a Kungfu zone.  Many of the components in the space are meant for the students to change and reconfigure, including the 400- bottle chandelier and the gigantic panda that could be painted in the future to resemble other characters, animals or creatures.  Inside the 6,5-meter high panda is the spiral staircase connecting the ground floor and. Mezzanine. Students enter the staircase from the backside and exit from the back of the head. The mouth of the panda is a window.  The columns dotting the ground floor are currently white, but the students are expected to paint or decorate them as well.  In addition to Pitupong Chaowakul, the design team included Suchart Ouypornchaisakul, Nuntawat Tassanasangsoon, Wattikon Kosolkit, Santi Sarasuphab and Supanna Chanpensri.