Advertisements

Posts Tagged ‘ ceiling ’

Contemporary House Maza In Mexico


Contemporary-House-Maza-in-Mexico-1

The contemporary dwelling was completed back in 2012, and features 5,263 square feet of living space. The home is situated in a natural setting surrounding the Lake of Valle de Bravo, and blends nicely thanks to the lush vegetation running all throughout the home’s facade. In fact it’s almost difficult to tell where the outside ends, and the inside begins due largely in part to the massive floor to ceiling windows and doors that open the interior up completely to the outside elements. The residence has been equipped with a multi-car garage in the basement, and a tour through the house reveals individual spaces designed as scenes – providing a unique experience for visitors and residents alike.

Contemporary-House-Maza-in-Mexico-2 Contemporary-House-Maza-in-Mexico-3 Contemporary-House-Maza-in-Mexico-4 Contemporary-House-Maza-in-Mexico-5 Contemporary-House-Maza-in-Mexico-6 Contemporary-House-Maza-in-Mexico-7

Advertisements

San Francisco Loft by Lineoffice Architecture


004-san-francisco-loft-lineoffice-architecture 005-san-francisco-loft-lineoffice-architecture 006-san-francisco-loft-lineoffice-architecture 007-san-francisco-loft-lineoffice-architecture

The aim of this project was to meet the functionally separate domestic requirements of the owner in a space that would feel completely open and uninterrupted. After the existing space was cleared two programmed sculptural elements were inserted into this multi-sided ‘spine’ that moves from one end of the loft to the other and  also a solid form that contains the necessarily enclosed bath and laundry areas. The spine houses everyday domestic components like storage, dresser drawers, kitchen cabinets, etc., while navigating the subtle boundaries between the entry, sleeping, kitchen and main living areas. The solid form is carved away using steel and walnut doors and panels to reveal points of access to the bath and laundry room. These impressions on the otherwise blank plaster walls of the solid echo the materials and proportions of the more articulated spine. The material character of these elements like blackened steel, painted and walnut veneered casework, black granite and translucent glazing was selected to complement and showcase the existing doug-fir columns, beams and ceiling without overpowering the space.

008-san-francisco-loft-lineoffice-architecture 001-san-francisco-loft-lineoffice-architecture 009-san-francisco-loft-lineoffice-architecture 010-san-francisco-loft-lineoffice-architecture 002-san-francisco-loft-lineoffice-architecture 003-san-francisco-loft-lineoffice-architecture 012-san-francisco-loft-lineoffice-architecture

Paper Display – Stockholm Furniture and Light Fair


pav3

Check out this Nike store display by the Finland-born, Amsterdam-based illustrator Kustaa Saksi before, but this time, it is his fantastical paper display at the Stockholm Furniture and Light Fair. The intricate and delicate display from 1120 stacks of A4-size paper (total of 700,000 sheets of paper) suspended from 44,000 points in the ceiling. Ceiling frescoes, church domes, altars – these were all part of the inspiration for Saksi and Wingårdh who concluded that paper is still them most commonly used means of communication and therefore the perfect material for the display.

pav pav1(1) pav2

Contemporary design at the harmonious Brighton Escape, Australia


Contemporary-Architecture-Design-Brighton-03-910x910 Contemporary-Architecture-Design-Brighton-01-910x910 Contemporary-Architecture-Design-Brighton-00 Contemporary-Architecture-Design-Brighton-02

Australian interior design practice G.A.B.B.E have completed the renovation of the Brighton Escape project. The expansive, serene and textured luxury family home can be found in Australia. According to the interior designers: “A contemporary design with resounding vibrations to sooth the urban family. Like a seashell carrying the sound of the ocean, or a mirror reflecting sunlight, this space was specifically fashioned to capture and exude the warmth of the environment which surrounds it.”

Contemporary-Architecture-Design-Brighton-05 Contemporary-Architecture-Design-Brighton-06

The space was treated from its genesis, with the same respect for design as a museum. Carving of ceiling, walls and floor not only creates sculptural partitions throughout the residence, but with the spirit of a rock pool, provides channels to flow through and delineates ample space in which to dwell together. The space also lends opportunity for personalisation to the clients aesthetics and lifestyle through decorative items and furnishings. The result is a harmonious sanctuary that stands as a finished work of art on its own, and is yet constantly evolving with its inhabitants.

Contemporary-Architecture-Design-Brighton-08-910x910 Contemporary-Architecture-Design-Brighton-09-910x910 Contemporary-Architecture-Design-Brighton-11 Contemporary-Architecture-Design-Brighton-15 Contemporary-Architecture-Design-Brighton-13-910x910 Contemporary-Architecture-Design-Brighton-12-910x910 Contemporary-Architecture-Design-Brighton-04

Tree Roots Ceiling Installation By Giuseppe Licari


img_1_1359387250_6e5060b0a95cf36ce1ef638023203f60 img_7_1359387250_54bf6c4b6c8f0cf6cfb3c1c031031514 img_10_1359387250_0f44cd2267e078f2c7154370f7703f49 img_9_1359387250_5c264f0f17b783609094019001c8d69c img_5_1359387250_3fb3fda6b0cf8c1d5fe3118babfea4ed

Rotterdam-based sicilian artist giuseppe licari presents a network of tree roots hanging from the ceiling like foreign, organic chandeliers. His site-specific installation titled ‘humus’ –  which refers to the soil layer that is essential for the growth of trees and plants – features the extended prickly roots of trees affixed to the top of a constructed ceiling, transforming the room into a sort of underground lair. The work articulates a world where visitors are able to get an exclusive peek at a hidden world beneath a park or forest. The dead trees are presenting with their roots, the condition of the soil in which they have grown in their urban environment. The relationship between humankind and nature, growth and decay are central themes in licari’s work, which resonates with an echo of arte povera.
img_6_1359387250_7677142ff87919c818e3f8d737534af0 img_8_1359387250_a0cb5e151ba07b41161bad72258ba367 img_11_1359387250_01e2f9d7c648f705963c29751fe7bcd8 img_2_1359387250_b457e74213ee0b57bbe4345e9e2f1b64 img_3_1359387250_47cecbd0e93fcd858b2083c9a94af0b4 img_4_1359387250_e08909cec36649fb650fbab8be968542

Contemporary JPGN Residence, Brazil


Contemporary-Property-Design-Brazil-10 Contemporary-Property-Design-Brazil-11

Brazilian architectural practice Danilo Matoso Macedo have completed the JPGN project. Completed in 2012, the contemporary property belongs to a young couple in Brasília, Brazil. This contemporary Brazilian property looks onto Lake Paranoá, with the monumental area of the city on the opposite bank. According to the architect: “The contemporary house was almost fully elevated on stilts at the edge of the height permitted by law, allowing the desired view over the roofs of the neighbours. The property belongs to a young couple without children, the basic programme (room, office, bedroom, kitchen and service area) was distributed only at the top level, facilitating rapid paths everyday, more frequent when children are small. The indoors were arranged to prioritise the vision of the landscape, now converted into a central motif of the project – reverence complemented by a ‘panoramic deck’ provisions freely on the cover slab.

Contemporary-Property-Design-Brazil-08 In order to avoid the ceiling topping due to elevation of the main block, the ground floor was treated with staggered landfills. The garage is an intermediate level, along with a service equipped with hoists and installing temporary employee in order to hide the vehicles for users from the balcony above. A small two-bedroom flat was designed for future occupation of stilts, second family life, in which the children would demand more independence – Early prediction of execution by the client in the first moment of the work, providing functional autonomy to the area leisure and allowing its use for any guest. It opens directly to the view the room, the office, and the double bedroom – mediated by a balcony – and indirectly the kitchen connected to the dining room for large sliding panels. The integration between these two environments is enhanced by continuous bench, topped by a set of adjoining cabinets and windows that open yet frontal view of the street.
Contemporary-Property-Design-Brazil-06 Contemporary-Property-Design-Brazil-05 Contemporary-Property-Design-Brazil-04 Contemporary-Property-Design-Brazil-03 Contemporary-Property-Design-Brazil-01

Linear Suspension Lights


Crystalmeth Linear Suspension Lights_BonjourLife.com4Crystalmeth Linear Suspension Lights_BonjourLife.com1

This linear suspension light “Crystalmeth” is created by David D’Impiero. Designed with silver anodized aluminum inside and faceted stainless steel outside, this linear suspension light has stainless steel ceiling canopy adjustable with stainless mounts. Two adjustable rods that not only hold the structure but also supply the power with hidden cables inside them.

Crystalmeth Linear Suspension Lights_BonjourLife.com2Crystalmeth Linear Suspension Lights_BonjourLife.com3

Advertisements
Advertisements