Advertisements

Posts Tagged ‘ balcony ’

Apartment in Stockholm Encapsulating A Glass-Walled Bedroom


interior-modern-apartment apartment-Swedish-design ideas-modern-apartment modern-apartment-2 modern-apartment-6 modern-apartment-8

This small apartment in Stockhom, Sweden impressed us with its original layout and stylish decorating scheme. Discovered by Freshome on Svensk Fastighets, the 34 square-meter crib displays comfortable living spaces with a powerful aesthetic appeal. The first interior you are likely to observe upon entering this apartment is the bedroom, creatively separated from the rest of the project through glass walls. Pebbles under the bed, a giant mirror and framed graphics contribute to the Scandinavian personality of this space. A series of accent items such as the coffee table, the candles or the fireplace give the apartment a mixed ambiance, a touch of rusticity and  traditionalism, connecting the crib with the historic character of the building. The living zone, kitchen and dining table are organized in an open layout. And when it comes to Scandinavian apartments, an irresistible terrace is a must. In this case, the small balcony extends living spaces, creating a charming venue for having coffee and breakfast during warm summer mornings.

modern-apartment-10 modern-apartment-13 modern-apartment-141 modern-apartment-9

Advertisements

“Pyramid House” by Juan Carlos Ramos


01 03 06 07 08

The simple geometric shape of this conceptual pyramid-shaped home creates a clean aesthetic, while remaining extremely eye-catching due to its iconic though rarely applied form. Some highlights of this design are the multiple windows cut out of the four large triangular facades that allow natural light into the home. An enormous window covers one entire side of the structure that visually exposes and lightens the design. Viewers also get to see inside the modern multi-level interior which features a library, balcony, two bedrooms, and even a recording studio that have all been cleverly sectioned to fit inside this unconventional concept.

02

OLS House by J. Mayer H. Architects


03 04 01 06 05 07 08

This is the hillside OLS House by J. Mayer H. Architects. With a composition of filleted corners and sweeping curves it is intended to maximize landscape views in an otherwise suburban area. A deep, recessed balcony characterizes the sinuous concrete form and protects the home from solar heat gain thereby continuing an environmentally friendly building system that includes weathered zinc and solar panels. Intended to house a family of four the building’s elevated ground floor is buried into the hillside. The open plan first level contains the gathering spaces: living, dining and kitchen areas are enveloped by floor to ceiling glazing, allowing natural light to bounce off the curved walls. The full-height windows provide unobstructed views of the valley and garden. Upstairs bedrooms and bathrooms are connected to the lower storeys by a large central staircase, its steps surrounded by folded, curved planes. Slats and anti-glare sheeting combine with industrial materials like screed to create an environmentally conscious architecture that at once invites the landscape to its abstracted interior.

09 10 11 12 14 13 15

 

Advertisements
Advertisements